Türkiye’nin ilk katılım bankası Albaraka, Asya-Pasifik Bölgesi’nde kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla kurulan Asya Kalkınma Bankası’yla önemli bir anlaşmaya imza attı. Albaraka yaptığı bu anlaşmayla “Dış Ticaret Finansman Programı”nı imzalayan ilk katılım bankası oldu.

Ürün çeşitliliğini artırmayı ve müşterilerine en kaliteli hizmeti vermeyi amaçlayan Albaraka anlaşma kapsamında, özellikle etkin olduğu Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’ne ek olarak Asya-Pasifik ülkelerindeki faaliyetlerini artırmayı hedefliyor. 200 finansal kuruluşa ve bu kuruluşların tüm dış ticaret müşterilerinin ithalat, ihracat işlemlerine yüzde 100’e varan finansal destek sağlayan AAA kredi notuna sahip Asya Kalkınma Bankası, süreç boyunca dış ticaretin büyümesine katkıda bulunacak.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Albaraka müşterilerinin söz konusu bölgelerdeki dış ticaret işlemlerinde ihtiyaçlarını karşılayacak olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, “30 yıldır faaliyet gösterdiğimiz Türk bankacılık sektöründe istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Asya Kalkınma Bankası ile imzaladığımız bu anlaşma ile müşterilerimizin Asya ülkelerine yönelik dış ticaret işlemlerinde ihtiyaç duyabileceği ürünü müşterilerine kazandıran ilk katılım bankası olmaktan son derece mutluyuz. Yaklaşık 50 yıllık bir tecrübeye sahip ve Asya ülkeleri arasındaki koordinasyon ve ekonomik işbirliğini artırmak amacıyla kurulan Asya Kalkınma Bankası, bölgenin gelişim süreciyle orantılı bir vizyon geliştiriyor. Bu stratejinin bir parçası olmak bize de önemli katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.