C segmentinde yer alan Kia Cee’d, tasarım, donanım ve sürüş özellikleriyle şimdiden rakiplerini zorlayacak gibi görünüyor. Birinci neslinden sonra ikinci Kia Cee’d Avrupa’da en çok satılan otomobiller arasına girmeyi başarmış, bu yöndeki başarısını Türkiye’de de sürdürmeyi amaçlayan Kia, sürücülerin beğenisini kazanmaya aday kompakt bir otomobil. Hyundai i30 ile aynı platformu paylaşan bunun yanında şanzımanı, motoru da aynı ayrıca cee’d ‘in birçok parçası da i30 ile ortak kullanılıyor. Kia modellerine yeni bir tasarım ve görünüm kazandıran, yeni Kia Cee’d’in tasarımıyla ön plana çıkmasını sağlayan Peter Schreyer’in ekibinin imzasını taşıyor. Yeni Kia Cee’d Concept ve Concept Plus ve Premium olmak üzere üç donanım seviyesi ile satışa çıkarılan Cee’d, her üç donanım seviyesinde de sürücülere çok zengin ekipmanlar sunulmuş. 

Daha agresif, daha sportif 
Daha sportif bir karakter ve albenisini arttırmış bir otomobil olarak karşımıza çıkmayı başaran Cee’d, yeni görünümüyle daha agresif ve sportif duruş sergiliyor. Peter Schreyer’in diğer Kia modelleri Rio ve Sportage’de gösterdiği öne uzatılmış kaplan burnu tasarımını Cee’d’de görmek mümkün. Karakteristik ön ızgarası ile estetik bir duruş sergileyen
Kia Cee’d, aerodinamik tasarımıyla da kendinden emin ve güçlü duruş sergilemesini biliyor.
Cee’d’in gövdeye doğru uzatılmış geniş ön far gurubu ve sis lambalarıyla ön plana çıkmasını bilmiş. Gövde rengi yan aynalar ve kapı kolları şık görünüyor.
Cee’d arkadan da etkileyici görüntü sergiliyor. Arka camın basık görüntüsü, tavan spoyeli ve büyük stop lambaları arkadan öne doğru sportif görünümünü pekiştirmiş. Ayrıca 16 inçlik jantlarıyla atletik ve sportif görünüm sağlanmış. Dinamizmden ödün vermeyenler için hayatı dolu dolu yaşamanız için Cee’d’in tasarımı çok etkileyici olmuş.

Gücünü iç tasarımına yansıtıyor 
Yeni Cee’d dış tasarımındaki gücünü iç tasarımına da yansıtıyor. Ceed’in iç mekanına geçtiğinizde sizi geniş ve ferah iç mekan karşılıyor. Hatchback modellerinden beklenmeyen bir konfor da dizayn edilmiş. Direksiyon simidi üç kollu ve deri ile kaplanmış, üzerindeki tuşlar ve piano black kaplamasıyla çok şık olmuş. Koltuklulardaki kaliteli kumaş kaplama ve itinalı işçilik hemen göze çarpıyor. Otomobilin içine uzaktan kumandalı kilit ile kolay bir şekilde aracınızı açıp içine girebiliyorsunuz.
Sürücü koltuğu ve yanda oturan yolcu koltuğu iyi konumlandırılmış. Sürücü aracı direksiyondaki tuşlarla aracı buradan keyifli ve güvenli bir şekilde idare edebiliyor. Ayrıca değişken direksiyon sistemi ile direksiyon simidi üzerine konumlandırılan butona basarak direksiyonunuzun sürüş karakterini comfort, normal ve sport karakter ile yolculuğunuz çok eğlenceli ve keyifli geçiyor. Sürücünün rahatlığı için düşünülmüş orta konsoldaki dirsek dayama, ayrıca orta konsol ve kapı iç kısmındaki parlak kaplama, piano black kaplamalar iç mekana ayrı bir şıklık katmış. Arka koltuklar ise gayet iyi üç kişi rahatlıkla yolculuk edebilir. Yeterli diz mesafesi ile otomobilde rahat yolculuk edebilirsiniz.

Otomobil içindeki yeterli saklama alanları ile de yolculuğunuz esnasında yer sıkıntısı yaşamıyorsunuz. Yeni Kia Cee’d sürücü ve yolcuların eğlenceli ve keyifli yolculuklar yapması için sunulan özellikler ise, sürücüye eve kadar eşlik eden otomatik far kapama, çift bölgeli otomatik klima, değişken direksiyon modu, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, elektrikli, ısıtmalı, katlanabilir yan aynalar, hız sabitleme sistemi (cruise kontrol), soğutmalı torpido gözü, yol bilgisayarı, viraja duyarlı farlar, otomatik yanan kısa farlar, yağmur sensörü, ön sis farı, arka sis farı, 16 inç alaşımlı jantlar, CD&MP3 çalar, USB&AUX&Ipod girişi gibi özellikler sunuluyor. Bagaj hacmi de bir önceki nesline göre (380 litre) daha geniş dizayn edilmiş.

Bulunduğu segmentte bir adım öne çıkıyor
Yeni Kia Cee’d’i sürüş dinamikleri açısından keyifli ve konforlu sürüş sağlıyor. Elektronik güç destekli direksiyon sistemini çok başarılı buldum.  Orta sertlikteki süspansiyon her yol şartında sürücüyü yormuyor. Yol tutuşu gayet iyi derecede. Direksiyon simidini yönlendirmelerde çabuk tepki vermesiyle segmentine göre bir adım önde diyebilirim. Her detayı gözden geçirilen Kia Cee’d eskisine göre daha da göz dolduruyor. Kia Cee’d’de şehir içi ve şehir dışı kullanımda keyifli sürüşler kaydettik. 1.6 litre motor otomatik şanzımanlı, triptonik 135 hp’lik güç üreten otomobilimiz maksimum 164 Nm’lik tork üretiyor. 0-100 Km hızlanmasını 10.8 sn yapan yeni Kia Cee’d, maksimum hızı ise 195 km. Yakıt tüketiminde ise bize verilen, Şehir İçi Tüketim 8.0 lt, Şehir Dışı Tüketim 4.9 lt, Ortalama Tüketim 6.1 lt. Test süresi içerisinde bizim kaydettiğimiz yakıt tüketimi ise, 8.4 litre oldu.
Test Aracımız Kia Cee’d 1.6 litre motor otomatik şanzıman benzinli 135 Ps’lik tavsiye edilen fiyatı. 75.800 TL. 

Özetle toparlamak gerekirse; zarif ve agresif görüntü sergileyen aynı zamanda sportifliği ile ön plana çıkan yeni Kia Cee’d, kompakt hatchback otomobilde size istediğiniz sürüş zevkini yaşatmasını biliyor. Cee’d gerek performansıyla, sürüş dinamikleri,  şık tasarımı ve iç dizayndaki genişlik ve estetiğiyle sürücülerin gönlünü fethetmesini iyi biliyor. Kısacası yeni Kia Cee’d, şehir içi ve şehir dışındaki performansı, şık tasarımı ve zarafeti ile ailelerin, yeni evli çiftlerin ve gençlerin gözdesi olacağa benziyor.